TMI Focus 2010 – Gateway Voyage® în România: Un vis devenit realitate

In ultimul număr al revistei “Focus”, publicaţia on-line al Institutului Monroe, a apărut un articol captivant despre primul program Gateway Voyage in Romania, care a fost organizat în 2010, în Plaiul Foii, jud. Braşov. Articolul original l-am postat pe site-ul nostru dar acum a fost tradus şi în limba română şi, poate că, citindu-l acesta vă va inspira să participaţi şi voi la acest program deosebit. Date despre următorul program Gateway Voyage în România accesând acest link.
Mulţumim doamnei Lucia Dobroi pentru traducere.

 

Andrea Berger a crescut în Bucureşti, România şi a călătorit prin India studiind yoga şi Meditaţia centrată pe lumină şi sunetul interior. Ea locuieşte acum în Cincinnati, statul Ohio, cu soţul şi cei doi copii ai lor. Andrea lucrează ca director în tehnologia informaţiei la o companie de bunuri de larg consum; este certificată Vindecător cu energie divină VortexHealing® , este maestră Reiki, şi o entuziastă practicantă yoga. În timpul ei “liber” , studiază cursurile de Psihologie Transpersonală din cadrul Universităţii Atlantic din Virginia Beach, statul Virginia, instituţie fondată de Edgar Cayce. Încă din 2003, Andrea a luat parte la multe programe rezidenţiale ale Institutului Monroe (TMI). Ea este acreditată ca facilitator OUTREACH® al Institutului Monroe şi coordonator regional al reţelei locale Chapter.

Încă de când am făcut cursul GATEWAY VOYAGE la Institutul Monroe în 2003, visul meu a fost să aduc acest program în Romania, ţara în care m-am născut şi am crescut. În iulie 2010, după luni de pregătiri intense acest vis a devenit, în sfârşit, realitate. Le sunt profund recunoscătoare persoanelor care m-au ajutat ca acest program să prindă viaţă: Petru Visarion Şteţiu (pentru munca susţinută la traducerea tuturor materialelor), Skip Atwater (pentru că a făcut posibil ca aceste exerciţii să fie disponibile şi în limba română), Carol Sabick (pentru că a co-facilitat programul şi a fost un mentor minunat), Ritta Nicoară (pentru marketingul programului şi pentru locaţia superbă găsită pentru curs). Mulţumiri speciale adresez conducătorilor de la Institutul Monroe, pentru suportul acordat ca să desăvârşim acest program. Paul Rademacher şi Skip Atwater au fost chiar în legătură directă cu noi prin Skype în timpul programului vorbind cu participanţii şi admirând împrejurimile locale prin intermediul camerei web de pe laptop-ul lui Carol.

A existat o mare necesitate pentru programul Voyage în România, din moment ce, din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi în explorarea conştiinţei. Locurile pentru program s-au ocupat repede şi am avut o lungă listă de aşteptare pentru viitoarele programe. Din cauza situaţiei economice, este dificil pentru oamenii din România să călătorească la Institutul Monroe şi, în plus, mai este şi bariera de limbă, programele fiind acolo în engleză. Carol a remarcat entuziasmul participanţilor care au găsit exerciţiile prea scurte şi au ascultat cu înflăcărare (chiar de două ori) ’’Vizita ’’, un exerciţiu perceput adesea ca fiind lung şi plictisitor.

Locaţia perfectă pentru programul nostru a fost o pensiunea din Plaiul Foii, de lângă Zărneşti. Aveam tot spaţiul pensiunii închiriat doar pentru noi, iar gazda noastră, Liliana, ne-a delectat cu mâncărurile ei delicioase, iar prezenţa ei plină de voie bună ne-a făcut să ne simţim ca acasă.
Din casă puteam vedea maiestoşii munţi Piatra Craiului –– parte a Carpaţilor Sudici. Într-adevăr, cu toţii am valorificat energia deosebit de puternică a munţilor în explorările conştiinţei noastre. Pe lângă asta, casa în care stăteam — Coliba lui Zalmoxe –– utiliza putere eoliană şi energie solară.
Am avut un grup de douăzeci şi trei de participanţi minunaţi. Cam jumătate din ei au luat parte în 2009 la workshopul EXCURSION® de la Cluj (pentru mai multe informaţii despre activităţile anterioare ale Institutului Monroe în România vezi TMI Focus, iarnă/primăvară 2010). Câţiva participanţi din grup au avut experienţe anterioare de ieşire din corp sau experienţe din pragul morţii, iar mulţi dintre ei erau persoane cu experienţă în tehnicile de meditaţie şi vindecare. De asemenea, am avut şi persoane care au fost neofiţi, adică fără nici un fel de experienţă anterioară. Oamenii au venit din toate colţurile ţării. Erau de toate vârstele şi exista o largă paletă de profesiuni – ingineri, doctori, directori în tehnologia informaţiei , arhitecţi, profesori universitari, avocaţi şi oameni de afaceri dar – dar această diversitate nu i-a împiedecat ca până la sfârşitul cursului să stabilească legături puternice de grup. Această legătură reiese chiar din comentariile lor.

Ibi M.

“Săptămâna petrecută în Plaiul Foii a fost foarte fructoasă pentru dezvoltarea mea personală, pe mai multe nivele. Am facut la curs câteva exerciţii interesante pe care le voi putea folosi de acum înainte în viaţa de zi cu zi. Am întâlnit şi m-am împrietenit cu câţiva oameni speciali care ulterior au devenit dragi inimii mele iar acum fac parte din viaţa mea. Cele mai importante cadouri pe care le-am primit pe timpul acestui program, sunt prea profunde ca să poată fi redate în cuvinte. Pe scurt, programul a avut loc la timpul potrivit, în locul potrivit şi cu grupul de oameni care trebuia.

Universul mi-a susţinut decizia de a urma acest program, căci drumul care m-a condus în această direcţie a fost foarte lin. Mi-am amintit cu mare plăcere workshop-ul EXCURSION din 2009 de la Cluj şi am sperat ca programul GATEWAY mi-ar putea aduce cunoştinţe şi experienţe similare, dar la alt nivel. Locaţia — Coliba Zalmoxe—şi proprietara ei , Liliana, îmi erau deja foarte dragi, deoarece am mai fost aici şi înainte, cu ocazia altor cursuri. Totuşi, am venit la program într-o stare emoţională agitată, cu speranţa de a rezolva o problemă care mă preocupa de mult timp. După fiecare exerciţiu, am simţit că am rezolvat-o, dar când următorul exerciţiu începea, simţeam că mă lupt din nou cu aceeaşi problema.

Cam la o lună după terminarea programului, starea mea emoţională era într-o continuă schimbare sus-jos, de la foarte fericită, la momente foarte deprimante. Am continuat să ascult exerciţiile primite pentru acasă şi alte înregistrări gratuite descărcate de pe site, în special Principiul Miraculos şi Călătorii Vindecătoare. Pot spune acum cu sinceritate că am reuşit să-îmi rezolv problema şi că sunt într-o starea foarte centrată – încercând să dăruiesc dragoste necondiţionată celor din jurul meu. Simt acum că totul este în armonie şi că pot să rezolv orice problemă uşor şi elegant . De exemplu, am putut să-mi vindec umărul foarte repede folosind exerciţiile TMI menţionate mai sus, la fel de bine ca şi cu energia vindecătoare prananadi sau Tai Chi. În plus sunt foarte încântată că am fost desemnată coordonator în România al Clubului Energia Delfinilor. Clubul are în prezent 19 membri şi am primit câteva solicitări de vindecare până acum. Aştept cu nerăbdare şi gratitudine programul următor.”

Andrei G.

“Acest program a fost ca o puternică relansare energetică pentru toate experienţele mele dincolo de corpul meu fizic. Pe durata programului m-am simţit constant înghiţit de o energie foarte puternică (venită de la facilitatori, de la ghizi şi cine mai ştie de la ce alte surse), o energie pe care o mai simt încă şi acum, când ascult exerciţiile din albumul GATEWAY EXPERIENCE®.

În rezumat a fost o experienţă ce-ţi schimbă viaţa, o experienţă pe care o recomand toturor ”.

Lia B.

“Eu am descoperit cele trei cărţi ale lui Robert Monroe cu câţiva ani în urmă, în mod accidental. M-au fascinat şi mi-au deschis noi orizonturi de cunoaştere dar, de asemenea, mi-au ridicat şi multe întrebări. Am început cu o dorinţă puternică să experimentez şi să explorez lumea non-fizică, căutând răspunsuri la multele mele întrebări care mă preocupă încă. Pe internet am găsit site-ul The Monroe Institute, unde am citit despre tehnologia patentată a sunetului de bătaie binaurală şi despre programele oferite la Institut. Dorinţa mea de a participa la un program TMI s-a împlinit mai repede decât m-am aşteptat, prin GATEWAY VOYAGE care avut loc în Romania în iulie 2010. Am avut o experienţă minunată, datorată în mare măsură sprijinului călduros oferit de cele două facilitatoare , Carol Sabick şi Andrea Berger. După ce am explorat diferite nivele Focus , am început să percep diferenţele subtile dintre ele. Am avut o experienţă de vârf în cadrul exerciţiului Euforia Universului, în care pământul s-a topit în inima mea într-un sentiment extins de iubire şi lumină. După program, am constatat o creştere a numărului de coincidenţe semnificative în viaţa mea şi, de asemenea, cum diverse evenimente se legau unul de altul ca şi piesele unui puzzle puse la locul lor. Totodată am început să observ cum gândurile mele şi a celor din jurul meu se materializau în viaţa de zi cu zi.”

Mihaela V.

“Programul GATEWAY VOYAGE mi-a schimbat complet viaţa. În decursul timpului petrecut la Plaiul Foii am descoperit că există viaţă dincolo de dimensiunea fizică şi că toţi suntem parte a aceleaşi energii Mamă, care oferă dragoste şi armonie pentru noi toţi.
În timp ce făceam exerciţiile, am avut experienţe spirituale unice şi o conexiune profundă cu Sursa.
Într-un exerciţiu, fiind în Focus 15, am luat forma unui înger. Am observat alte fiinţe luminoase zburând în jurul meu : verzi, roz, galbene, şi purpurii. Ele veneau de pe multe planete formând o Uniune în jurul Pământului.

A apărut în faţa noastră o fiinţă energetică ancestrală, foarte puternică, şi ne-a spus că am fost chemaţi să ajutăm planeta, aceasta fiind într-o nevoie disperată de vindecare. Cum ne uitam în jos la Pământ, am observat că acesta avea formă de inimă care de abia mai bătea şi arăta de parcă era acoperită de un cancer în metastază. Am început atunci cu toţii să trimitem planetei energie revitalizantă şi încet, încet, am văzut cum absorbind aceea energie, Pământul revenea la viaţă. A fost o experienţă admirabilă! Cred că acest mesaj era adresat întregii umanităţii . . . că noi trebuie să devenim mai conştienţi de felul în care activităţile noastre afectează planeta mamă. Dincolo de asta, am avut onoarea să întâlnesc atâţia oameni minunaţi care mi-au îmbogăţit viaţa. Cred că, dacă acest program ar fi accesibil pentru toţi oamenii de pe planetă, atunci lumea ar deveni mai bună şi ar trăi mai bine.”

Petru S.

“Am dat peste cărţile lui Robert Monroe cu câţiva ani în urmă şi le-am devorat plin de entuziasm, deoarece mi-au deschis o fereastră spre alte realităţi care îmi erau relativ nefamiliare până atunci. Ca fizician, am apreciat foarte mult obiectivitatea cu care Bob a cercetat şi explorat aceste domenii non-fizice, şi m-a inspirat să devin, de asemenea, un explorator al conştiinţei. Cu timpul, am simţit nevoia să împărtăşesc cunoştinţele mele cu comunitatea în care trăiam, precum şi cu colegii de breasla, deoarece în domeniul fizicii erau într-adevăr rare noile descoperi, în timp ce, aici, aveam ceva complet nou, care merita să fie explorat. Am practicat în tinereţe tehnici de relaxare şi am avut câteva experienţe interesante, dar nimic nu s-a comparat cu ce am fost capabil să experimentez folosind exerciţiile cu bătăile binaurale pe care Andrea mi le-a trimis de-a lungul anilor. Şi, aşa am început lunga colaborare cu Andrea, iniţiind câteva activităţi TMI în Romania precum întâlniri Hemi-Sync® şi publicarea cărţii lui Bob Monroe „Călătorii în afara corpului” (vezi TMI Focus, iarnă/primăvara 2010).

Una din cele mai adânci dorinţe ale mele în acel moment a fost să particip la un program rezidenţial TMI , dar am fost în imposibilitatea de a călătorii în Virginia. În colaborare cu Andrea am lucrat mult să aducem în România , workshop-ul EXCURSION în 2009 şi apoi, în 2010, programul GATEWAY VOYAGE . Programul GATEWAY a reprezentat „timpul culesului roadelor” pentru eforturile depuse de-a lungul multor ani.

Am avut câteva experienţe admirabile de ieşire din corp (prima fiind confirmată de Carol Sabick ) şi am primit mesaje interesante, frânturi din vieţile trecute. Mi-ar plăcea să evidenţiez în special una din experienţe. În timpul exerciţiului pe care trebuia să-l facem în timp ce ne plimbam afară, în natură, –– când intram în Focus 12 –– am simţit imediat prezenţa multor entităţi prietenoase care erau foarte fericite că mă aflu acolo.

În Focus 15, mi-a venit în gând să caut să vad ce s-a întâmplat în acest loc, exact în urmă cu 300 de ani, adică în 15 iulie , 1710. Mi-a apărut imaginea unei scene de nuntă românească tradiţională: doi tineri îmbrăcaţi festiv în costume tradiţionale româneşti care mergeau într-o trăsură decorată de nuntă, urmată de doi călăreţi şi ei îmbrăcaţi festiv. După cercetări ulterioare, a ieşit la iveală faptul că 15 iulie 1710, fost într-o duminică, o zi propice pentru o nuntă românească de la ţară.

După program — la sugestia lui Carol şi a Andreei—m-am întors la cest subiect în meditaţia mea şi au apărut mai multe detalii: numele şi vârstele tinerilor căsătoriţi, de unde erau şi micuţa biserică din munţii Piatra Craiului unde s-a oficiat nunta. Nu îmi este încă prea clar de ce a fost important pentru mine să-mi amintesc acest eveniment. Plănuiesc să cercetez arhivele locale din Zărneşti (oraşul cel mai apropiat) dacă a avut loc într-adevăr o nuntă în aceea zi.

R.N.

“Acesta a fost al doilea program GATEWAY VOYAGE pe care îl urmam şi a fost la fel de extraordinar ca prima oară, cel din Spania din 2009.

Priveliştea mirifică şi energia muntelui Piatra Craiului îmi inducea de fiecare dată o stare de fascinaţie care mă transpunea într-o stare de atemporalitate şi mă regăseam într-o zona a sacrului, în care am reuşit sa mă desprind complet de identitatea mea sociala şi de toate rolurile mele „pământene”. Locul a fost foarte bine ales pentru ceea ce urma. Atmosfera de siguranţă şi căldură, create cu atâta măiestrie de Carol şi Andrea, a permis grupului să se armonizeze foarte repede, deşi participanţii veneau din medii foarte diferite.

Aşa a început călătoria mea interioară. Adânc în interiorul nostru se află un miez tainic, unde adevărul despre cine suntem cu adevărat este foarte bine ascuns. Acest miez interior transcende toate distorsiunile perceptuale induse de societate. Cu fiecare exerciţiu, am simţit cum se deschid tot mai multe uşi către această parte sacră din noi. Intensitatea trăirilor şi profunzimea dimensiunilor interioare atinse au dizolvat, din ce în ce mai mult, graniţele dintre psihicul individual şi Conştiinţa Cosmică… În călătoriile mele am văzut dintr-o perspectivă mai înaltă dinamica tiparelor complexe ale celor mai importante evenimente din viaţa mea , fapt care mi-a dat o înţelegere mai profundă asupra existenţei mele.

Dar acesta a fost doar începutul! În alte exerciţii am călătorit prin vastul meu Univers şi am fost martora formării identităţii mele. Am devenit una cu aceea primă sursă de energie, care a venit de nenumărate ori în acest plan fizic, să se experimenteze pe ea însăşi şi să se redefinească de fiecare dată. Am avut viziunea mai multor naşteri şi renaşteri ale mele… printr-un lung şir de figuri materne din care pe câteva le-am recunoscut ca făcând parte din viaţa mea actuală.
Claritatea şi intensitatea acestor experienţe au fost fascinante. Transformarea pe care au adus-o, de asemenea. Cu fiecare program pe care îl fac, reuşesc să pătrund în tărâmurile din ce în ce mai îndepărtate al Conştiinţei Universale, atât de misterioase.

Luna iulie a anului 2010 a fost plină de evenimente şi transformări pentru mine, deoarece imediat după GATEWAY VOYAGE , Andrea şi cu mine am condus un workshop EXCURSION, după care am primit acreditarea ca facilitator TMI OUTREACH .
Acum conduc programe EXCURSION în toată România, o activitate care într-adevăr o fac cu mare plăcere. Le sunt profund recunoscătoare lui Carol şi Andreei care au adus TMI în viaţa mea şi în România.”

Andrea Berger

„Din perspectiva mea, a fost o experienţă plină de satisfacţii şi am fost onorată să o asist pe Carol ca facilitator al programului Gateway în România. Într-adevăr, mi-a fost foarte drag acest grup. Toţi erau receptivi, dedicaţi şi dornici să exploreze şi să împărtăşească minunatele lor călătorii. Am simţit că toate eforturile depuse în toţi aceşti ani au meritat din plin. În concluzie, programul a avut un succes răsunător. Feedback-ul din partea participanţilor a fost puternic şi clar: aduceţi mai multe programe ale Institutului Monroe în Romania!

Astfel, în iunie 2011 a fost programat un alt program GATEWAY VOYAGE şi pentru septembrie 2011 un program LIFELINE. Aceste planuri continuă viziunea noastră de a face posibilă trezirea globală a umanităţii prin extinderea programelor Institutului Monroe peste tot în lume ca să ajutăm la evoluţia conştiinţei umane.”