Primul exercițiu SAM de la Institutul Monroe

SAM

SAM

Modularea Spațială Unghiulară – noua tehnologie audio revoluționară a Institutului Monroe bazată pe ipoteza minții cuantice

Articolul care urmează mai jos este o scurtă prezentare a noii tehnologii audio revoluționare a Institutului Monroe, denumită SAM, prescurtare ce vine de la Spatial Angle Modulation, în traducere Modulare Spațială Unghiulară. Fiind doar o prezentare generală, studiile științifice detaliate care stau la baza acestei tehnologii inovatoare le puteți citi făcând click pe termenii indicați în articol.
În ultimii treizeci și cinci de ani misterioasa legătură dintre fizica cuantică și conștiința umană a devenit teoria centrală în spiritualitatea rezultată din intersectarea învățăturilor estice cu cele vestice. Într-un fel, oamenii au reușit să găsească o fascinantă relație între lumea intangibilă a particulelor subatomice și tărâmurile imateriale ale conștiinței și spiritului.
Într-adevăr, complexitatea proceselor mentale și a producerii conștiinței în lumina științelor actuale ale neurobiologiei și fizicii scapă oricărei explicații formale. Acestea pur și simplu nu pot fi explicate.
Dar un nou model asupra creierului și minții pare a dezlega și explica complexitatea proceselor mentale și modul în care se ivește conștiința în sistemul fizic. Această nouă teorie dezvoltată de Roger Penrose (matematician și fizician englez, profesor emerit de matematică al Universității Oxford. Este renumit pentru contribuțiile sale în domeniul fizicii matematice, relativității generale și cosmologiei) și Stuart Hameroff (medic, profesor la Universitatea din Arizona, cercetător științific în domeniul conștiinței și mecanismele conștiinței) se bazează pe principiile fizicii cuantice și vede creierul ca pe un sistem cuantic în care procesele mentale particulare se produc în momentul în care, datorită microtubulilor din structura creierului, are loc o reducere a funcției de undă cuantică, într-un mod cu totul necunoscut până acum.
Acum, toate acestea pot suna puțin complicat dar ideea de bază este că noi suntem în permanență în contact cu frecvențele superioare ale realităților subtile din care se trage însăși esența noastră. Creierul nostru, ce este un genial sistem fizic, prin intermediul microtubulilor din interiorul neuronilor ne protejeză de suprasarcina frecvențelor superioare, reducând frecvențele cuantice la frecvențe mai joase, cuprinse între 0,5 – 40 Hz, frecvențe pe care noi funcționăm ca ființe fizice. Prin noua tehnologie audio SAM, puteți accesa anumite benzi de frecvențe superioare care vor permite experimentarea stărilor de conștiință extinsă cum nu ați mai făcut-o vreodată, dezvoltând moduri noi de percepție a multitudii realităților subtile aflate în frecvențele superioare.

Ce este SAM?

Modularea spațială unghiulară sau SAM (prescurtarea în limba engleză pentru Spatial Angle Modulation) este o nouă tehnologie audio dezvoltată de Institutul Monroe, în contextul revelațiilor științifice de ultimă oră referitoare la conștiință în corelație cu microtubulii neuronali. (consciousness and neural microtubules).
Noua tehnologie se bazează pe ipoteza că mintea este cuantică și presupune că, conștiința constă dintr-o serie de evenimente discrete sau reducerii obiective (la ± 40 Hz) (objective reductions) a funcției de undă cuantică în interiorul microtubulilor neuronali. Aceasta este ceea ce produce experiența fluxului de conștiință continuă, neîntreruptă, la fel ca și cadrele individuale într-un film, conștiința noastră apare ca fiind continuă, deoarece succesiunea cadrele se întâmplă extrem de rapid.
După ce știința modernă a descoperit ceea ce pare a fi fundamentul neurologic pentru experiențele particulare cum ar fi intuiția, inspirația, revelația, transcendența, percepțiile extrasenzoriale, experiențele din pragul morții, ne-am propus să dezvoltăm o tehnologie avansată de sunet bazată pe această nouă înțelegere. Rezultatul acestui efort este o inovație care are la bază principiile consacrate ale rezonanței acustice și se încadrează perfect în lunga noastră istorie de dezvoltare a sistemelor de îndrumare audio.
SAM mimează sunetul pe care un ascultător l-ar auzi în aer liber în cazul în care o sursă de sunet care emite o singură frecvență s-ar mișca în formă de arc. Aceasta se realizează prin utilizarea unui câmp stereofonic prezentat prin căști audio sau boxe. Unghiul spațial al locației aparente a sursei de sunet, în timp ce se mișcă rapid în jurul ascultătorului, produce o modulație sau o schimbare de ton – un efect de tremolo – așa cum este perceput de ascultător. Acest efect de tremolo cuplat cu dimensiunea și orientarea arcului produce efectul care îi conferă lui SAM proprietatea de a influența activitatea cerebrală într-o anumită regiune cerebrală și de a modifica starea de conștiință.
În practică, există posibilitatea ca mai multe semnale SAM (arcuri de SAM de frecvențe și locații diferite) (multiple signals) să fie prezentate simultan. Pe lângă controlul frecvenței nominale a sursei sunetului și al frecvenței la care se produce efectul arcului, există și o serie de alți parametrii care pot fi ajustați pentru a controla aspectele spațiale ale semnalului, cât și efectele sale măsurabile asupra unor activității neuronale locale și asupra conștiinței.
Caracteristica microtubulilor de a rezona la anumite frecvențe audio, a permis dezvoltarea unui sistem de rezonanță folosind tipare de unde SAM cu ajutorul căruia se produce alinierea structurilor celulare ale microtubulilor (vezi efectul Cymatic). Acesta, cauzează în mod inevitabil, o modificare în geometria spațială a Câmpului Punctului Zero (ZPF – Zero Point Field) – (plenum) la nivelele moleculare și atomice din interiorul ariilor cerebrale selectate. Pe măsură ce simetria geometrică a plenumurilor începe să crească, la fel se întâmplă și cu coerența cuantică a Câmpului Punctului Zero (ZPF) – atât în interiorul cât și între plenumurile geometrice îmbinate. Cu cât coeficientul de coerență cuantică este mai mare, cu atât mai puternic va ieși la suprafață conștiința non-locală sau ceea ce s-ar putea numi rețeaua cuantică experiențială – punctul cheie de intrare în conștiința non-locală.
Tehnologia audio SAM oferă un mijloc de a induce stări modificate de conștiință, începând de la relaxarea profundă până la extinderea abilităților perceptuale și alte stări „extraordinare” ale conștiinței. Atunci când SAM este combinat cu alte tehnici, cum ar fi tehnicile de informare senzorială (statul într-o cameră întunecată), cu instrumente de condiționare socio-psihologice (cum ar fi meditațiile în grup) și programe educaționale (în care se învață abilități noi de extindere a conștiinței), aceasta are capacitatea de a destabiliza starea de bază a conștiinței (de obicei, starea normală de veghe). Și, pe măsură ce procesul continuă, stimulii SAM sunt modificați și devin tiparele forțelor care generează diverse stări de conștiință modificată. În cele din urmă, se formează o nouă structură auto-stabilizată – starea de conștiință modificată dorită – creată și susținută de SAM, oferind astfel accesul la o varietate largă de experiențe personale și aplicații benefice ale stării de conștiință extinsă.
Un alt mod de a vă imagina cele expuse, ilustrată mai sus prin metafora cu cadrele de film, este aceea că, folosind tehnologia cuantică a minții SAM, vom fi capabili să modificăm rata de expunere a realității locale percepute, situată în mod normal între valorile ± 40Hz cât și pauza dintre cadre (atunci când sunteți în rețeaua spațiu/timp) și perioada de expunere, pentru ambele perspective. Cu această nouă tehnologie, puteți să treceți peste „puntea către alte sisteme de realitate” și să integrați experiențele de acolo, să vă creați o viață plină de semnificație, să vă realizați Sinele vostru autentic și astfel să puteți fi în beneficiul întregii omeniri.
Credem că dovezile obiective ale eficienței SAM de a facilita stările extinse de conștiință vor fi demonstrate de studiile în curs ale gamma sincroniei ca un corelator electrofiziologic al conștiinței însăși.

Citiți acest articol și dacă aveți o oră liberă, uitați-vă la acest film.
https://www.monroeinstitute.org/research/spatial-angle-modulation/

Frecvențele Gama și Stările modificate ale conștiinței

Extras din interviul realizat cu cercetătorul Stuart Hameroff

EN: Am vorbit despre microtubuli, deci vă rog să îmi explicați cum anume se leagă colapsul funcției de undă cuantică de ceea ce se întâmplă în interiorul microtubulilor din creier?
SH: Ei bine, dacă ne uităm la ce se întâmplă cu microtubulii știm că la nivelul creierului conștiința se produce în jur de 40 de ori pe secundă. Acest proces se numește sincronia gama și se leagă de numele unui cercetător german, pe nume Wolf Singer, care a făcut această descoperire în anii 1980, în timp ce făcea experimente cu o aparatură EEG (electroencefalogramă) extrem de sensibilă. De obicei, un EEG afișează liniile greu de descifrat ale undelor delta, theta, alpha și beta. Acestea indică impulsurile electrice din interiorul creierului, variind de la zero până la aproximativ 30 de Hz pe secundă. Dar Singer, cu aparatul lui sofisticat, a descoperit o frecvență mai înaltă, perfect coerentă, care a ajuns să fie cunoscută sub denumirea de sincronie gama, ce avea o amplitudine de aproximativ 39 Hz, sau chiar mai mare, deși 39-40 Hz este frecvența tipică pentru aceasta.
Această sincronie electrică perfectă este cel mai bun indicator pe care îl avem pentru o corelare neuronală a conștiinței la nivelul creierului. În modelul pe care l-am dezvoltat împreună cu Roger Penrose, noi sugerăm că sincronia gama a lui Singer este, de fapt, dovada că în rețelele coerente, organizate ale microtubulilor din creier, colapsul stării cuantice se întâmplă de 40 de ori pe secundă – sau poate chiar de mai multe ori.

EN: Vreți să spuneți că prin monitorizarea EEG a creierului cuiva, cercetătorii sunt în măsură să izoleze a anumită frecvență de activitate care se corelează doar cu experiențele conștiente?
SH: Nu trebuie să fie o cantitate critică de sincronie gama, dar da, așa este. Și aceasta poate apărea în diferite părți ale creierului. De exemplu, când cineva miroase un trandafir, sincronia gama va apărea în cortexul olfactiv, aceea parte a creierului care este responsabilă de simțul mirosului. Dacă aveți o experiență vizuală, sincronia gama va apărea în cortexul vizual și frontal. În cazul plăcerii sexuale, sincronia gama se ivește într-o parte a creierului denumită nucleus accumbens, și așa mai departe. Sincronia gama poate fi oriunde în creier, în orice moment și întotdeauna este în corelație cu conștiința. Deci, din nou, ideea este că, conștiința noastră este de fapt o succesiune de evenimente discrete, o secvență de cadre cuantice, care apar de aproximativ 40 de ori pe secundă. Și, la fel ca și cadrele dintr-un film, conștiința noastră apare ca fiind continuă deoarece succesiunea cadrelor are loc foarte rapid.
Acum, trebuie să subliniez că, frecvența evenimentelor conștiente poate varia. Aceasta poate fi mai mare, ca în cazul stărilor modificate de conștiință în care avem mai multe momente conștiente pe secundă, ceea ce înseamnă că percepția noastră asupra lumii din exterior devine mai lentă. De exemplu, într-un accident de mașină, în care mașina se învârtește, oamenii relatează de multe ori că timpul pare să încetinească și lumea exterioară se mișcă cam de două ori mai încet ca de obicei. Aceasta ar putea fi din cauza ratei sincroniei gama care a sărit de la valoarea de 40 Hz la 80 Hz.

În mod similar, cineva l-a întrebat odată pe Michael Jordan, cum a fost atunci când a fost cel mai bun, cum a fost capabil să îi depășească atât de mult pe toți coechipierii lui. Și el a spus că, atunci când juca bine, era ca și cum echipa cealaltă era în mișcare lentă. Prin urmare, este foarte posibil ca Michael Jordan să fi experimentat 60, 70 sau 80 de momente de conștiință pe secundă iar tot restul jucătorilor doar, aproximativ, 40.
Acest fenomen se poate observa și la călugării care au o mare experiență în meditație. Textele budiste descriu scânteieri de conștiință pură care au fost efectiv numărate – ceva de genul a șase milioane și jumătate de momente de conștiință într-o zi – care se dovedește a fi starea de sincronie gama. Acum câțiva ani, Dalai Lama a trimis câțiva dintre cei mai buni meditatori ai lui într-un laborator din Wisconsin. Cercetătorii de acolo au descoperit că, în timp ce meditau, călugării au avut cea mai mare sincronie gama înregistrată vreodată. Ei funcționau pe frecvențe cuprinse între 80 până la 100 Hz, cu toate că subiecții aveau vârsta în jur de 40 de ani. Chiar și la început, înainte de a sta jos pentru a medita, călugării aveau o rată neobișnuit de mare de sincronie gama. Anii de meditație au schimbat creierul lor în așa fel încât acest interval de frecvențe înalte a devenit starea lor normală. Aceasta sugerează că, ei au experiențe conștiente mai bogate și mai intense mult mai frecvent decât o persoană obișnuită.
Iar acum, în final, vă anunțăm cu mare bucurie că Institutul Monroe vă oferă în dar primul exercițiu cu frecvențe SAM. Acesta se intitulează „Forgiveness” și este ghidat verbal de vocea lui Peter Russell. Puteți să îl ascultați sau să îl descărcați pe calculatorul dvs. accesând linkul: https://www.monroeinstitute.org/resources/downloads/cat/forgiveness-meditation
Pentru cei care nu înțeleg limba engleză avem o veste bună. În curând Institutul Monroe va lansa prima serie de exerciții SAM, care cuprinde patru piese muzicale minunate. Bucuria noastră este foarte mare și datorită faptului că piesele sunt compoziții ale talentatului compozitor din România, Csaba Szatvári – https://www.szatvari.com.
Seria se intitulează Ascension Attunement și cuprinde piesele:
Central Core (Pilonul Central): pentru armonizare fizică și sănătate
Chakra Attunement (Meditația Chakrelor): pentru armonizarea chakrelor – purificarea și echilibrarea centrilor energetici ai corpului
Abundance (Prosperitate și Succes): pentru echilibrare și armonizare emoțională și mentală
Eternity (Eternitate): pentru călătorii spirituale profunde
Pentru apariția acestei serii îi datorăm mulțumiri profunde Andreei Berger, TMI Leadership Council, facilitator acreditat TMI.
Exercițiile vor fi disponibile în curând, atât pe site-ul Institutului Monroe: www.monroeinstitute.org cât și pe site-ul nostru hemi-sync.ro
Introducere și traduceri – Ritta Nicoară, Coordonator Programe TMI România, facilitator acreditat TMI.