Andrea Berger – Experiența transpersonală

Andrea Berger s-a născut și a crescut la București dar la vârsta de 22 de ani se mută împreună cu familia ei în Germania ca în final să se stabilească în SUA. A călătorit prin India studiind yoga și meditaţia centrată pe lumină şi sunetul interior. Acum locuiește în Cincinnati, Ohio, împreună cu soțul său și cei doi copii. Andrea este trainer Outreach și rezidențial al Institutului Monroe, vindecător Vortex Healing Divine Energy și Maestru certificat Reiki și o practicantă entuziastă de yoga. A absolvit secția de psihologie transpersonală de la Atlantic University din Virginia. Între 2003 și 2006, Andrea a participat la cursurile GATEWAY VOYAGE, LIFELINE, TIMELINE, EXPLORATION27 și STARLINES. Lucrarea de absolvire a primului curs la Atlantic University descrie ceea ce Andrea a învățat la programele TMI, în special în EXPLORATION 27 și STARLINES. Lucrarea a primit calificativul maxim și suntem încântați să vă împărtășim o parte din aceasta, astfel încât cei care sunt interesați de explorarea conștiinței umane să aibă o viziune mai amplă despre programele rezidențiale ale Institutului Monroe, care pot fi urmate acum și în România.
În timpul programului GATEWAY VOYAGE, la care am participat în 2003, am făcut cunoștință și m-am familiarizat cu nivelurile Focus Hemi-Sync: Focus 10 (mintea trează – corp adormit), Focus 12 (starea de conștiință extinsă), Focus 15 (starea în care timpul nu există, dar unde abundă creația și manifestarea) și Focus 21 (puntea spre alte sisteme de energie, cele non-fizice). Prin explorarea diferitelor stări de conștiință, prin experimentarea lor directă, am fost capabilă să-mi deschid inima și mintea pentru a înțelege în profunzime natura propriei mele realități și relația mea cu Universul. De asemenea, am învățat mai multe metode de a comunica cu ghidul meu interior și mi-am îmbunătățit creativitatea în scopul de a manifesta aici, în planul fizic, ceea ce am văzut și am învățat Acolo.
Programul LIFELINE m-a expus unor niveluri Focus superioare: Focus 22 (tărâmul în care oamenii încă sunt în corpul lor fizic, dar au conștiința doar parțial activă, în această stare sunt cei aflați sub influența drogurilor sau sub anestezie generală ori comă, etc.), Focus 23 (tărâmul în care se află oamenii imediat după ce au părăsit definitiv existența fizică și încă nu s-au adaptat la această schimbare), Focus 24 si 25 (teritoriul sistemelor de credință unde unii dintre cei care au ieșit din existența fizică, sunt blocați datorită propriului lor sistem de credință) și Focus 27 (Centrul de Primire sau Parcul, conceput pentru a ușura trauma și șocul provocat de tranziția morții și pentru a-i ajuta pe noii veniți în evaluarea opțiunilor pe care le au pentru continuarea evoluției și dezvoltării). Devenind familiarizată cu aceste niveluri de existență și învățând să ofer asistență și ajutor celor pe care i-am întâlnit acolo, mi s-a deschis oportunitatea de a putea recupera părți ale sufletului meu, pierdute cu mult timp în urmă, și să înțeleg, pe parcursul procesului prin care am trecut, că moartea nu este ceva de care ar trebui să ne temem.

TIMELINE explorează în profunzime starea Focus 15, o stare în care „timpul nu există”. Programul a fost dezvoltat relativ recent, de Lee Stone, un facilitator experimentat al Institutului Monroe, cu scopul de a ghida participanții „pas-cu-pas” printr-un proces de cunoaștere a  celor mai înalte scopuri în viață și totodată, să ofere noi perspective asupra îndeplinirii lor prin „revizuirea evenimentelor-cheie” din primii ani de viață. Astfel, participanții descoperă și se eliberează de acele credințe vechi sau emoții recurente, care limitează sau obstrucționează evoluția personală. În continuare, sunt explorate alte vieți pentru a obține o nouă înțelegere a originii problemelor din această viața. În timpul unei meditații, m-am întâlnit cu Sinele meu Înțelept din viitor, de la sfârșitul vieții mele actuale. De la acea minunată ființă de lumină am înțeles care sunt motivele pentru care am venit aici și ce trebuie să realizez în această viață. Mi-a arătat evenimentele cheie din viața mea actuală, și de asemenea, pentru că am cerut, mi s-a arătat data aproximativă a morții mele. A fost interesant să aflu că viitorul nu este ”bătut în piatră”. Scenariile posibile sunt multe și variate.
În timpul programului EXPLORARE 27, sunt vizitate tărâmurile extinse ale nivelului Focus 27. Participanții sunt încurajați să își unească energiile și să facă „călătoriile” în grup. Astfel, în timpul exercițiilor am putut realiza cu toții comunicări intense cu locuitorii acelor dimensiuni, din tărâmul Focus 27, inclusiv cu propria mea parte ”Eu Acolo” – un compozit energetic al tuturor personalităților mele și experiențele lor de viață – care mi-a adus informații despre planeta noastră, despre Univers și despre mine însămi. Am fost încurajați să aflăm date istorice referitoare la crearea tărâmului Focus 27, să investigăm artefacte și să explorăm noi idei pentru a fi aplicate la creațiile din acest plan fizic. Focus 27 are multe funcții, cum ar fi Centrul de Primire, Centrul de Educație, Centrul de Vindecare și Regenerare, Centrul de Planificare și Centrul de Coordonare.
Ca să înțelegeți mai bine am să vă dau un exemplu: Centrul de Planificare servește unor scopuri multiple, cum ar fi planificarea vieților pe Pământ sau în alte sisteme de viață, monitorizarea Pământului – urmărind pericolele, dar și oportunitățile – și asigură intervenție sau echipe de intervenții pentru a se ocupa de problemele imprevizibile. De asemenea, există alte sisteme de viață, în afară de cel de pe Pământ, iar acestea comunică unul cu celălalt prin intermediul Centrului de Coordonare.
Am fost încântată să vizitez Centrul de Vindecare și Regenerare, unde am putut observa diferite procese de vindecare. De exemplu, o fată și o femeie tânără tratau o copilă pe fața căreia se putea citi cu ușurință cât este de speriată datorită morții traumatizante prin care tocmai a trecut. Ele i-au dat niște „jucării” energetice care au vindecat-o atunci când le-a atins și le-a îmbrățișat. Apoi, mi s-a oferit o sesiune de vindecare personală, în care am fost culcată într-un fel de gel alb, în timp ce ființe strălucitoare de energie au lucrat asupra umerilor și gâtului meu.
Centrul de Educație include mai multe niveluri de învățare. Unii oameni studiau muzica, alții artele sau știința, iar alții arta vindecării, totul într-o atmosferă relaxată și plină de bucurie. Am înțeles că mulți oameni își amintesc talentele și abilitățile învățate în Centrul de Educație din Focus 27 atunci când se întorc din nou pe Pământ. Am întâlnit ghizi, care mi-au pus în mâini, în inimă și cap diferite daruri energetice, sporind astfel vibrația și intensitatea energiilor mele. Ei m-au încurajat să continui activitatea pe care am început-o ca ghid spiritual – învățător și mi-au dat idei cu privire la modul în care pot să utilizez cel mai bine talentele pe care le am. Am avut sentimentul clar că sunt plină de putere, iubire și capabilă de a accesa cunoștințele potrivite la momentul potrivit.
De asemenea, cu toții am făcut o călătorie în centrul Pământului unde am putut interacționa cu conștiința Mamei Pământ – Gaia, a cărei energie este atât de ocrotitoare, hrănitoare și atât de vie. Gaia este conectată cu întregul nostru sistem solar și cu întreaga galaxie.
Programul s-a încheiat în Focus 34/35, care este cunoscută ca  zona de „Reuniune”, descrisă de Robert Monroe în cartea ”Călătorii Îndepărtate”. Acolo am fost întâmpinați de către „prietenii de dincolo”. Majoritatea dintre ei nu aveau înfățișare umană, dar s-au simțit profund înrudiți cu noi – o parte din aceeași mare familie. Mi-au spus numele lor și mi-au arătat, pe o hartă a universului, de unde provin. Ei urmăresc Pământul cu atenție. Sunt aici pentru a asista la un „eveniment” (ceva asemănător cu nașterea unei noi energii), care poate afecta Pământul, precum și sistemele de energie învecinate și sunt dispuși să ajute, dacă li se cere. Am simțit că așteaptă să sosească toate „părțile” lor cu care, în final, se vor reuni. Unele din aceste părți provin din Sistemul Terestru, iar altele din alte sisteme de viață. După ce cu toții vor fi sosit, energia Reuniunii va fi completă și se va transforma și reînnoi pe sine pentru a trece la un nivel superior. Această Reuniune nu este ceva unic, există și altele, la diferite niveluri, toate în continuă evoluție și schimbare. Ei vor continua să se contopească și să devină din ce în ce mai desăvârșite până când toate vor deveni Una cu Tot Ceea Ce Este.
EXPLORAREA 27 mi-a elevat perspectiva percepțiilor pe mai multe niveluri. Am avut posibilitatea de a vedea mai mult din imaginea de ansamblu și să realizez că sunt mult mai mult decât actuala mea personalitate – sunt o parte a Reuniunii, o parte din Tot Ceea Ce Este. Cuvintele cheie care caracterizează ceea ce am învățat acolo sunt: a împărtăși, comunitate, a da și a primi, conectare, parte/întreg; împreună; iubire. A devenit clar că planurile noastre se adaptează în mod continuu și că intențiile noastre determină cine suntem și modul în care planul, în cele din urmă, se va manifesta.
În timpul programului STARLINES, progresul nostru spre conștiința cosmică – termen utilizat de Ken Wilber – a continuat în ritm accelerat. După cum spune Wilber, pe măsură ce sentimentul nostru de identitate se extinde, ajungem de la identificarea cu corpul nostru (eu), la identificarea cu familia noastră, națiunea (noi), pentru a ne identifica în cele din urmă, cu toate ființele/energiile din univers (conștiința cosmică). Continuând să recuperez și să integrez părți ale Sinelui meu și să descopăr relația noastră cu alte forme de viață, am folosit energia Reuniunii (F34/35) ca punct de plecare pentru a explora în continuare viața și conștiința dincolo de Pământ/tărâmul uman. Există paralele între explorarea spațiului cosmic și explorările spațiilor interioare (precum în exterior așa și în interior și invers). De exemplu, punctul central al galaxiei noastre are frecvențe de energie mai intense care par să conducă la stări superioare de conștiință și de integrare a Sinelui. În timp ce oamenii de știință cred că Centrul Galactic ar putea fi o „gaură neagră” care atrage materia în interior, exploratorii conștiinței sugerează că acesta ar putea fi un portal major de conștiință sau o poartă stelară.
Franceen King (facilitator rezidențial senior al Institutului Monroe), care a  dezvoltat programul STARLINES în anul 2003, a inclus unele noi niveluri Focus, F42-49, în care bătăile binaurale Hemi-Sync sunt  mixate cu sunetele cosmice de la NASA (unde radio traduse într-o formă sonoră). Imagini ale telescopului Hubble au fost folosite pentru a ne ”ajuta” în călătoriile noastre.
Potrivit lui Robert Monroe, există „octave” de conștiință, și anume, Focus 21-28, 35-42, 42-49 și fiecare nivel are o anumită funcție specifică. În F28-35, sarcina este colectarea conștientizărilor tuturor părților care fac parte din Eu-Acolo (Eu-Acolo este un ansamblu organizat de personalități și experiențe de viață existente dincolo de timp și spațiu). Acesta este similar cu ideea unui Suprasuflet sau Sine Superior în unele sisteme filosofice, de exemplu în cartea „The Oversoul Seven Trilogy” a lui Jane Roberts.
În F35-42, se explorează gradul de conștientizare al Clusterului – mulțimii sau grupului Eu – Acolo (o colecție organizată de Euri-Acolo înrudite, cu conștientizarea intențiilor care au stat la baza reuniuni lor și a relațiilor existente între ansamblurile Eu-Acolo din care este compusă).
În F42-49, misiunea este de a conștientiza o porțiune din „Oceanul de Clustere Eu-Acolo” (un set aparent infinit de Grupuri Eu-Acolo) și a căilor care duc la Sursă, la Marele Emițător sau Tot Ceea Ce Există. Este interesant de observat paralela între structura Eu-Acolo și o galaxie (o colecție de sisteme de stele), între Clusterele Eu-Acolo și grupurile de galaxii, precum și între Oceanul de Clustere Eu-acolo și superciorchinii de galaxii (o colecție de mai multe clustere de galaxii).
Grupul nostru a călătorit într-o „navă spațială” de energie, denumită Voyager 8. Cu ajutorul navei, am explorat sistemul solar, familiarizându-ne cu conștiința individuală a fiecărei planete, precum și conștiința de grup a întregului sistem solar. Toate elementele sistemului solar sunt conectate între ele, deși fiecare are o semnătură unică de energie. Planeta Saturn am simțit-o ca fiind extrem de grea energetic, în timp ce Neptun și Uranus au avut o energie plăcută, ușoară. Am intrat în legătură cu structura mea Eu-Acolo (un vârtej de energie luminoasă), și m-am deschis spre a percepe orice ar fi fost esențial de știu pentru mine. Am avut impresia că planetele s-au bucurat de contopirea energiilor noastre în acel dans al fluxului de lumină, și că noi, oamenii, suntem, dacă se poate spune așa, „polenizatori” în acest proces.
Dezvoltarea mea spirituală în timpul programului STARLINES s-a petrecut în mod exponențial, pe măsură ce am putut experimenta direct conștiința cosmică, identificarea cu galaxia noastră și cu ceea ce se află dincolo de aceasta. Am decis ca după acest program TMI să îmi i-au diploma în studii transpersonale pentru a sprijinii educația mea formală în domeniul conștiinței.

Copyright ® 2006, Andrea T. Berger

Calendarul programelor Institutului Monroe oferite în Romania îl puteți consulta pe site-ul nostru la secțiunea Programe.