SAM – Modularea Spaţială Unghiulară

SAMusic™ este o colecție superbă de compoziții muzicale sincronizate cu SAM, prescurtarea în limba engleză pentru Modularea Spațială Unghiulară™, o nouă tehnologie audio revoluționară dezvoltată de Institutul Monroe, care are la bază descoperirile științifice de ultimă oră despre relația dintre conștiință și microtubulii neuronali.

Toate albumele SAMusic® sunt disponibile în trei variante:
– pentru emisfera cerebrală stânga dominantă
– pentru emisfera dreaptă dominantă
– pentru emisfere echilibrate

Citeste aici mai multe despre SAM – Modularea Spațială Unghiulară – noua tehnologie audio revoluționară al Institutului Monroe bazată pe ipoteza minții cuantice.

În funcție de emisfera cerebrală dominantă fiecare dintre cele trei variante conține o combinație specifică de frecvențe SAM, care te ajută să îți echilibrezi cele două emisfere. Motivul pentru care meditațiile SAMusic au fost concepute în trei variante este că de-a lungul timpului cercetările au demonstrat că fiecare om își folosește preponderent una dintre cele două emisfere, însă funcționarea echilibrată e celor două emisfere este condiția primară necesară pentru atingerea tuturor stărilor de performanță.

Înainte de a alege un album află care este emisfera ta cerebrală dominantă făcând testul de mai jos.Testul te ajută să stabilești care dintre cele două emisfere cerebrale o folosești în mod preponderent.

Dacă testul indică un scor mai mare pentru emisfera dreaptă, atunci trebuie să alegi înregistrările pentru partea dreaptă a creierului, SAM – emisfera dominantă DREAPTA și invers, cei care au scorul mai mare pentru emisfera stângă vor descărca varianta pentru partea stângă, SAM – emisfera dominantă STÂNGĂ. În cazul în care cele două numere sunt identice, ceea ce indică că îți folosești creierul în mod echilibrat, descarcă varianta pentru emisfere echilibrate, SAM – Balans STÂNGA-DREAPTA.

Emisfera cerebrală dominantă

Emisfera cerebrală dominantăCreierul uman este împărţit în două emisfere – emisfera stângă și emisfera dreaptă. Oamenii de știință continuă să exploreze modul în care unele funcţii cognitive tind să fie dominate de către o parte sau alta și care este modul în care aceste funcții sunt lateralizate.

Îți folosești mai mult emisfera dreaptă sau cea stângă?

Ştim că, cortexul cerebral este aceea parte a creierului care este responsabilă de funcţiile raţionale, fiind centrul proceselor mentale superioare. Acesta este împărţit în două emisfere conectate între ele printr-o bandă groasă de fibre nervoase (corpul calos), prin care se realizează transferul de informații între cele două emisfere. Şi, în timp ce cercetările asupra creierului confirmă faptul că ambele emisfere sunt implicate în aproape fiecare activitate umană, ştim că partea stângă a creierului este, printre altele, sediul limbajului şi procesează informațiile într-o ordine logică şi secvențială. Partea dreaptă este responsabilă de procesele vizuale și intuitive și procesează în mod holistic şi non-liniar.

La mare majoritatea a oamenilor, se pare că, una dintre emisfere este dominantă. Însă cuvântul cheie ar trebui să fie preferință, deoarece această dominanță emisferică este mai degrabă o preferință decât un aspect determinat în mod absolut.

Totul indică că, creierul nostru funcționează pe pilot automat condus de partea preferată. Și, în timp ce nimic nu este în întregime izolat într-o parte sau alta a creierului, caracteristicile atribuite de obicei uneia dintre cele două emisfere vor servi ca un ghid adecvat pentru a stabili dominanța cerebrală.
Nu este vorba că noi am fi determinați biologic ca fiind centrați pe emisfera stângă sau dreaptă ci, mai degrabă, că ne simțim mai confortabil cu caracteristicile uneia dintre cele două părți.

Vechiul îndemn “Cunoaște-te pe tine însuți” cu siguranţă se aplică și pentru a şti cum gândești. De cele mai multe ori nu suntem conştienţi de procesele noastre mentale, de felul în care prelucrăm informaţiile sau luăm deciziile. Ni s-au dezvoltat modele confortabile de gândire, care au tot fost consolidate pe parcursul timpului în cadrul reţelelor neuronale din creierul nostru. Este de o importanță vitală să recunoaşte tiparele de gândire şi să fim conştienţi de punctele forte şi punctele slabe ale tiparelor care se ocupă de procesarea informaţiilor.

Dacă ești o persoană a cărei parte dominantă a creierului este emisfera dreaptă (intuitivă, emoțională), trebuie să recunoști utilitatea emisferei stângi în procesul de gândire şi să începi să dai mai multă atenţie aspectelor privind planificarea și organizarea datelor și sistemelor. Dacă ești o persoană a cărei emisferă dominantă este cea stângă (logică, rațională), trebuie să permiți emisferei drepte să participe mai mult la modul de abordare atât de metodic al gândirii.

Să începem însă, cu câteva noțiuni de bază. În primul rând, nimeni nu este în totalitate centrat doar pe partea stângă sau dreaptă a creierului Aşa cum ai o mână dominantă, un ochi dominant şi chiar un picior dominant, probabil ai o parte dominantă a creierului. În al doilea rând, ai posibilitatea să îți dezvolți ambele emisfere în mod egal. Cele mai multe persoane au o preferinţă distinctă pentru una dintre cele două stiluri de gândire. Unii, cu toate acestea, sunt mai „întregi” la creier şi mai bine adaptați la ambele moduri de gândire.

Uită-te la caracteristicile trecute în graficul de mai jos. Care este emisfera ta dominantă, stânga, dreapta sau cele două sunt echilibrate? Aici este un test pe care îl poți face ca să afli. Traducerea chestionarului o poti descărca aici.

Emisfera stângă Emisfera dreaptă
Rațională
• Reacţionează la instrucţiunile verbale
• Rezolvă problemele în mod rațional aranjând piesele disponibile într-o ordine logică și secvențială.
• Caută diferenţele
• Planifică şi structurează
• Preferă informațiile certe, dovedite
• Preferă exprimarea prin vorbit şi scris
• Preferă testele grilă
• Controlează sentimentele
• Preferă structuri clasate pe criteriul autorităţii
Intuitivă
• Reacţionează la instrucţiunile explicate, justificate
• Rezolvă problemele prin intuiție, caută tiparele şi configuraţiile
• Caută similitudini
• Este fluid şi spontan
• Preferă informaţiile evazive, aproximative
• Preferă desenul şi operațiile manuale
• Preferă întrebările cu final deschis
• Lasă cale liberă sentimentelor
• Preferă structurile colegiale
Secvențială
• Este separatoare: deosebirile sunt importante
• Este logică: contează cauza și efectul
Simultană
• Este unificatoare: conexiunile sunt importante
• Este analogică: vede corespondențele și asemănările
Se bazează pe informațiile organizate, acumulate anterior Se bazează pe modele calitative care nu sunt limitate, nu sunt organizate în secvenţe ci sunt grupate în jurul imaginilor

Ai făcut testul? Numărul mai mare al scorul pe care l-ai obținut indică care este emisfera dominantă a creierului tău. În cazul în care numerele sunt identice, înseamnă că îți utilizezi emisfera dreaptă și cea stângă în mod egal. Felicitări! Un scor echilibrat înseamnă că ești în măsură să te folosești de punctele forte ale ambelor emisfere în funcţie de o anumită situaţie. Acest profil al unui „creier întreg” sugerează faptul ca ești un gânditor creativ şi flexibil.

Produse SAM

Abundența
AbundențaPornește într-o călătorie muzicală în care ești invitat să meditezi asupra „Abundenței”, recunoscând fiecare aspect sub care aceasta se manifestă în viața ta – aspectul fizic, emoțional, mental și spiritual. Pentru a ne schimba viaţa trebuie mai întâi să ne schimbăm gândurile, „pentru că mintea este constructorul”, așa cum Edgar Cayce menționează în mod repetat în scrierile sale. Mintea creează gândurile noastre, gândurile se materializă în acţiuni, iar rezultatele acţiunilor au un impact – pozitiv sau negativ – în viaţa noastră. Schimbă gândurile din mintea ta şi viaţa ta se va schimba! Muzica lui Csaba Szátvari, combinată cu frecvenţe speciale SAM ®, creează un mediu energetic optim pentru această lucrare interioară.

Instrumentele folosite includ: chitară electrică, pian și sintetizatoare. Durata: 30 minute

http://www.monroeinstitute.org/product/abundance-mp3-balanced-hemispheres

Echilibrarea Chakrelor
Echilibrarea Chakrelor Cu ajutorul acestei piese muzicale poți realiza o meditație foarte puternică care te va ajuta să îți armonizezi chakrele (centrele de energie a corpului) prin purificarea, echilibrarea, activarea și amplificarea energiei din corpul tău fizic, mental şi emoţional. Bucură-te de această muzică fascinantă, vindecătoare al lui Csaba Szátvari, combinată cu frecvențele SAM®, oricând dorești să diminuezi stresul și blocajele emoționale acumulate sau, pur și simplu, poți să te lași purtat de fluxul acestei meditaţii puternice. Poți să-l asculți și în timp ce faci yoga sau ședințe de masaj.

Instrumentele folosite includ: chitară electrică și acustică, chitară fretless, clopote, sintetizatoare și sunete naturale. Durata: 39 minute

http://www.monroeinstitute.org/product/chakra-attunement-mp3-balanced-hemispheres

Eternitate
EternitatePermite-i spiritului tău să se înalțe cu ajutorul acestei compoziții eterice a lui Csaba Szátvari, inspirată de „Corpus Hermeticum”, o colecție de texte inițiatice redactate, cel mai probabil, în Egipt, în perioada cuprinsă între secolele 2 şi 3 d.Hr. Corpus Hermeticum conţine dialogurile lui Hermes Trismegistus, cel „de trei ori mare”, despre natura divinității, unicitatea lui Dumnezeu, și a renaşterii spirituale prin iluminarea minţii. Muzica transcendentală a lui Csaba combinată cu frecvenţe speciale SAM ® te ghidează lin într-o stare de conştientizare extinsă, prin care poți comunica cu Sinele tău Superior Etern, o parte din Tot Ceea ce Este (Dumnezeu), în timp ce vei beneficia de o armonizare spirituală profundă. Instrumentele folosite includ: chitară electrică, pian, clopote, sintetizatoare și sunete naturale. Durata: 27 minute

Corpus Hermeticum XI [2] „Energia lui Dumnezeu este mintea şi sufletul; energia eternității este permanenţa şi nemurirea; al cosmosului, recurența şi opusul recurenței, al timpului, creşterea şi scăderea; al devenirii, calitatea, . ” [4] „Dumnezeu este în minte, iar mintea este în suflet, sufletul este în materie, și toate acestea există prin eternitate.

http://www.monroeinstitute.org/product/eternity-mp3-balanced-hemispheres

Pilonul Central
Pilonul centralCsaba Szátvari în această compoziție realizează o excelentă îmbinare a muzicii acustice cu cea electronică, folosind chitare şi sintetizatoare, pentru a crea un spaţiu puternic care favorizează armonizarea și bunăstare fizică. Spectrul frecvențelor SAM ® sunt combinate armonios cu această muzică înălţătoare care permite activarea fizică și energetică „de bază” a corpului.

Instrumentele folosite includ: pian, chitară electrică, texturi electronice și sunete din natură. Durata: 30 minute

http://www.monroeinstitute.org/product/central-core-mp3-balanced-hemispheres

Insula Secretă
Insula secretăPornește într-o căutare spirituală pe muzica plină de inspirație a lui Michael Koch, combinată cu frecvențe speciale SAM ®. Vizualizează-te navigând pe întinderea fără de sfârșit al unui ocean imens şi în timp ce navighezi, din ceaţa albă, dintr-o dată se ivește o insulă mirifică. Te simți atras de acest peisaj şi decizi să-l explorezi îndeaproape, ancorând pe o plajă aurie mângâiată de apa de turcoaz. Pe măsură ce te aventurezi tot mai mult spre inima insulei, intri într-o pădure luxuriantă ancestrală și ești fermecat de frumusețea ei exotică. Călătoria ta te duce mai adânc şi mai adânc pe această insulă magică și ajungi pe o pajişte verde, însorită, unde poți să te odihnești o vreme, dacă dorești. În cele din urmă ajungi la o poarta de aur magnifică şi cum te minunezi de frumusețea ei și admiri tainicele simbolurile încrustate, aceasta se deschide ușor. Trecând peste prag, te regăsești în partea interioară, secretă, a insulei – un loc al miracolelor, a păcii profunde şi bucuriei – în care corpul, mintea și spiritul sunt în perfectă armonie şi echilibru. Apoi, realizezi că aceasta este, de asemenea, partea cea mai profundă a ființei tale, conectată la Sinele tău Superior. Poți să te bucuri de această întâlnire plină de sensuri cu Sinele tău și, folosind intenția, să explorezi pe deplin această stare al ființei pure. Pe măsură ce călătoria ta se apropie de sfârșit te regăsești din nou pe plajă şi părăsești insula secretă într-o stare de armonie perfectă.

Instrumentele folosite includ: pian, chitară, flaut, instrumente cu corzi, tabla, sitar, tanpura, sintetizatoare, texturi sonore naturale şi electronice. Durata: 30 minute

http://acevol.contentshelf.com/product?product=I130801000001D18

The Gathering – Reuniunea – meditație ghidată
The GatheringAceastă reuniune a fost planificată cu eoni în urmă… iar acum, a sosit timpul ….. ești pregătit pentru această întâlnire. Îndrumat de ghidul tău, te alături „Reuniunii”, un grup de ființe de lumină pe care le cunoști dintotdeauna … sunt părți ale Sinelui tău Superior. Ele te așteaptă, te întâmpină cu bucurie și fiecare dintre ele îți aduce daruri….. vor împărți cu tine experienţele și lecțiile lor de viață unice. Te contopești cu energia lor … atât de neobișnuită, şi totuşi, atât de familiară … o multitudine de culori și vibrații însuflețitoare ţesute cu măiestrie într-o tapiserie fermecătoare din fire de energie de toate culorile curcubeului care dansează, se transformă și se îmbină într-UNUL. Și, pe măsură ce intri în dansul etern al Creației, devenind Una cu Reuniunea, un vortex de lumină albă începe să se formeze devenind din ce în ce mai mare…. învăluind Reuniunea în lumina lui strălucitoare. Scufundându-te în această binecuvântată explozie de lumină albă, te simți întreg, echilibrat, într-o unitate perfectă cu Tot Ceea Ce Există. Te transformi…..te vindeci…. te trezești! …. Reuniunea și-a îndeplinit misiunea. Acest ciclu este acum complet. Celebrează…Înalță-te!

Durata: 37 minute. Autor și ghidare verbală: Andrea Berger. Mixaj frecvențe SAM: Skip Atwater.

Descărcați exercițiului aici:
https://acevol.contentshelf.com/product?product=I1301100000005D8
Traducerea exercițiul o puteți descărca aici.
Preț: $ 14.96
Exercițiul poate fi cumpărat cu cardurile de tip VISA sau MasterCard în RON, printr-un sistem securizat, conversia valutei făcându-se în mod automat.

Forgiveness – Iertarea – meditație ghidată
Puteți descaraca aici exercițiul gratuit “Forgiveness” – în traducere „Iertarea” – care are la bază noua tehnologie SAM. Citiți traducerea acestui exercitiu aici.

AVERTISMENT
NU ASCULTAȚI tehnologia audio SAM în timp ce conduceți un autovehicul sau lucrați cu echipamente grele și nici dacă utilizați dispozitive care pot influența activitatea undelor cerebrale.
Deși SAM poate contribui la bunăstarea generală, aceasta nu este destinată să înlocuiască diagnosticul și tratamentele medicale.
Dacă suferiți sau ați suferit de tulburări auditive, mentale (de orice fel) sau aveți tendința de a face convulsii NU ASCULTAȚI tehnologia audio SAM înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră.
Deși se întâmplă rar, dar dacă, în timp ce ascultați SAM experimentați orice fel de stare neobișnuită de disconfort fizic sau mintal întrerupeți imediat utilizarea acesteia.
Toate garanțiile produselor SAM, fie exprese sau implicite, inclusiv garanțiile de vandabilitate și adecvarea la un scop special sunt sub actul de exonerarea al oricărei responsabilități din partea noastră.

(C)(P) 2012 AFN Romania și Association for Consciousness Evolution, SUA. Toate drepturile sunt rezervate. Duplicarea neautorizata este contravenție și se pedepsește conform legii.

Suntem parte a organizaţiei mondiale The Monroe Institute (TMI), fondată de Bob Monroe în SUA, la începutul anilor '70.
Robert Monroe a fost unul dintre cei mai faimoşi cercetători şi exploratori contemporani ai conştiinţei umane. Mesajul cel mai important pe care Bob Monroe l-a adus cu el din explorările sale îndepărtate este cuprinsă în Afirmaţia Gateway, care începe cu:

"Sunt mai mult decât corpul meu fizic. Fiindcă sunt mai mult decât materie fizică pot să percep ceea ce este dincolo de tărâmul lumii fizice"

El a lăsat ca moştenire umanităţii un sistem de dezvoltare a conştiinţei, extrem de comprehensibil, bazată pe tehnologia Hemi-Sync®, prin care oricine poate explora tărâmurile necunoscute ale conştiinţei, dincolo limitările spaţiului şi timpului.
Află mai multe